2012. november 24., szombat

terveink... - 2012. 01. 09


 megosztanám a nagy hírt, ami szerint idéntől sátorozásra adjuk a fejünket, ami azt jelenti, hogy alapos utánajárás után egy csudálatos, nagy sátrat rendelünk a netrő' óccsóé', és szeptembertől ezzel tesszük meg életünk következő epizódjának utazásait.

hogy miért?
- mert én személy szerint végigkempingeztem a gyermekkoromat, és imádtam, életre szóló élményként maradt meg minden ilyen utazás, sőt A-nak is voltak hasonló élményei (bár lakókocsiban :P), ő is imádta.
- mert már jó ideje pedzegetjük egymásnak a dolgot, de eddig halogattuk, tulajdonképpen mindig más kifogást találva.
- mert a tavalyi pár napos kemping-lét is nagy kaland volt, nemcsak nekünk, hanem (sőt talán főleg) a gyerekeknek is.
- mert a tavalyi pár napos kemping-lét ugyan nagy kaland volt, de sok tapasztalatot is gyűjtöttünk, főleg a sátorra vonatkozólag: mi letelepedős-fajták vagyunk, tehát egy nagyobb, állva-is-elférünk-benne tiípusú sátor elengedhetetlen kelléke az utazásainknak, ez az első, amit mindenképp be kell szereznünk a további kalandozásokhoz.
- mert az olaszországi apartman árak még szeptemberben is bőven túllépik a (görögországban már megszokott) lélektani határt: 70-80 euróért is csak nagy szerencsével találni szállást, sátorhely (+/fő +autó) viszont már 20-25 euroért is van egy jobbfajta kempingben is akár. ezt 2-3 hetes útra vetítve egy nyaralás alatt bejön a sátor ára (illetve jópár plussz nap nyaralás is kijön a megspórolt összegből).
- és végül, de nem utolsó sorban: az év kb 340 napján 4 szilárd fal között vagyunk, és kell a változatosság. :)
legkisebb csemeténk idén is lehetne akár kifogás, de mivel ő így is úgy is utazóágyban vagy köztünk alszik majd, szerintem neki pont tökmindegy lesz, hogy milyen a szálláshely falazata. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése