2012. november 24., szombat

első nekifutásra - 2012. 01. 30.


merthogy az első előtti álomképem természetesen Szicília volt (lett volna :D), de be kellett látnom, hogy nemcsak borzasztó drága, de baromi messze is van, és egy 4-5 hónapos gyermekkel az alábbihoz képest plussz 2000 km-t bevállalni mégiscsak merész dolog lenne. 1-2 nap eltéréssel, megbeszélés nélkül A. is és én is Calabriára voksoltunk: rengeteg felfedezni való, kevés turista, magyarul nincs elkurvulva (már bocsánat a kifejezésért, de tényleg...) a helyi lakosság a külföldiek kedvéért, és talán ott már érezni a rég vágyott Szicília illatát...
na de még bármi változhat, sok mindent nem foglalunk előre, íme az útvonalterv: klikk.
tehát több szakaszra osztanám a dolgot, a következők szerint:

1. Itthon - Siena (ill a környékén valami kisebb városka): éjszakai vagy hajnali indulással, bő 1000 km, majdnem végig autópályán, 10 óra alatt megtehető az út. itt 3-4 nap lenne kempingben, egy kis toszkán hangulat magunkba szívása lenne a lényeg, illetve az első nagy falat autózás kipihenése természetesen. medencés kempinget keresnék, elsősorban a gyerekek miatt, mivel Sienától távol van a tenger, és pancsizni meg nyilván kell. :)

2. Siena - Positano480 km, 5 óra. Ezt úgy képzelem, hogy reggeli után sátrat bontunk a kempingben, elindulunk, valahol megebédelünk, gyerekek játszanak egy kicsit, majd folytatjuk az utat, délutánra Positanoba érkeznénk, ahol 1 éjszakát töltenénk el szállodában. Így nem hagynánk ki azt, ami a szívem csücske (mert azért Positano mégiscsak régóta motoszkál a fejemben), de nem is szánnék rá több időt, mint amennyire jelenleg egy turistás helyre (mert ez az) vágyunk. Ezt a szállást lefoglalnám előre, csak hogy legyen valami biztos pont is az utazásban. Azért is kellene egy itteni megálló, mert a következő állomáson ismét kempingben szállnánk majd meg, és sátrat verni pedig jobb világosban, ugye, de ahhoz meg messze van, hogy tutibiztos nappal érjünk oda.

3. Positano - Scilla (vagy Tropea, Capo Vaticano, tehát valami a környéken): 420 km, 6 óra. Ahogy fentebb írtam, kempinges megoldás lenne, 10 napra. itt már nem kell medence, mivel ott a tenger. egyébként Calabriában a kempingek jóval olcsóbbak, mint Toszkánában, szóval még egy többcsillagos is beleférne, majd meglátjuk mit találunk. Itt strandolás, Calabria felfedezése, és esetleg-talán átruccannánk egy napon Taorminába (illetve Savoca lenne a fő cél, csak hogy pontosítsak), hogy mégis legyen egy kis Szicília, ha más nem, legalább az Etna képe és Vittelli bárja, elvégre csupán 70 km-ről van szó.

4. Scilla - Maranello: 1030 km, 11 óra: mivel a hazaút egyben igen megterhelő lenne mindannyiunk számára, kell egy tranzitszállás, és inkább a Ferrari múzeumot néznénk meg, mint mondjuk az olasz adriát...  itt 1-2 éjszaka szállásra gondoltam, szilárd falazatúra, és talán nem foglalnék előre, mert ki tudja, hogy lesz-e kedvünk többet/kevesebbet kempingezni. valamit csak találunk ott, vagy 1-2 faluval errébb-arrébb. azért a lehetőségeket kiírom, hogy képben legyünk, legalább nagyjából.

5. Maranello - itthon: 900 km - 9 óra, ez már a hazaút. :-I

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése