2012. november 20., kedd

nem iszunk előre a medve bőrére, de.... - 2011. 08. 18


... nem is én lennék, ha nem agyalnék már most azon, hogy hová menjünk nyaralni jövőre? ma délelőtt a gyerkőceim 1-1 utikönyvet lapozgattak (a mesekönyves polc mellett van, nem is értem... :D), és hozták, hogy ők ide akarnak menni, és ezt nézzük meg meg azt. jó nevelés! :D az egyiknél Dél-Olaszország, a másiknál Firenze és Toszkána c. könyv volt, és lelkesen sorolták hogy mit kellene megnéznünk, Milán pedig hozta a világatlaszt is, hogy akkor melyik is az az Olaszország, és különben meg hol is van Szíria?

no de visszatérve az eredeti témához, maradjunk Olaszországnál. már Görögországból hazafelé jövet (miért is nem hamarabb? :D) megfordult a fejemben, hogy oda kellene, és rögtön lett is 3 tervem, természetesen mindhárom autós megvalósításra vár(t).

1. Szicília, a régi szerelem. Odafelé 2 nap toszkán, visszafelé 2 nap nápolyi és 1 nap mondjuk szlovén pihenővel. időben és anyagilag is ez a leghúzósabb, de merjünk nagyot álmodni, ugye. amennyiben (khm) techinkai akadályba ütköznénk, továbbgondoltam a dolgot.

2. Toszkána és Amalfi-part: 1-1 hét, így láthatnánk végre Toszkánát is, bejárhatnánk ráérősen, és lenne tengerpartozás is bőven, párszáz euroval alacsonyabb költségvetésből, mint az 1. verzió.

3. Toszkána és Ligúr-part Monacoval fűszerezve: 1-1 hét, továbbiakban mint fent.

A mennyi és a mikor kérdések még váratnak magukra, többtényezős a dolog, természetesen. A szeptembert gondolnám a legideálisabbnak, de akkor már ketten mennének oviba... és tudom, hogy oviból nem gond hiányozni, de lehet, hogy vicces lenne úgy kezdeni az évet, hogy be sem mennek. :D  időjárást és költségeket tekintve ez lenne a legoptimálisabb megoldás.

Ennek örömére ma este kibontásra is kerül(hetne) az az 1 üveg Chianti, ami a kamrában tengődik egy ideje....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése