2014. november 4., kedd

15

Te jó ég, komolyan nem írtam egy hónapja?! Annyira úgy tűnt, hogy nemrég (bár az utóbbi évben felvett szokásaimhoz képest jaaa...), hogy nem akartam állandóan a túlfűtöttségemtől burjánzó bejegyzéssel traktálni a Kedves Olvasókat.

Szóval van itt minden, mint a moziban, kalandosabb mint hittük. Kettő hét van hátra az indulásig, tehát kettő hét múlva ilyenkor már biztos emelt szintű pulzusom lesz, és bepakolt hátizsákom. Tulajdonképpen ez az ami biztos, minden más változhat.

Az, hogy a Viazul (kubai távolsági busz társaság, tulképp a turistákért...), azt mondta, hogy nov1-től változik a menetrend, ezáltal feltehetőleg borítva minden tervünket elengedtük az ütemezést (az irányt MÉG nem), majd nov 2-án azt mondta, hogy nov 15-ig tud csak jegyet adni (és a menetrendben nem véltünk felfedezni változást, tehát gondoltuk elkapta őket a manana feeling és nem módosítottak a menetrenden mégsem), valamint fél nap múlva közölték, hogy ja, majd nov 30 után lesz változás... hát őőő, ok. VALAHOGY úgyis eljutunk A-ból B-be. Vagy C-be. De legalább Kubában leszünk, és lesz mojito. ELVILEG!

Aztán a légitársaság vasárnap azt mondta, hogy az útvonalat nem az eddig megszokott Brüsszel-Varadero-Cancun-Brüsszel vonalon repüli, hanem fordítva, hamarabb látjuk a mexikói partot mint a kubait, egy dolog, de ezáltal bő 3 órával később érünk a hőn áhított szigetre, ami nem is lenne olyan nagy baj (mivel hazafelé ennyivel tovább is maradunk majd...), csak hát a nem tudjuk hogy megy-e egyáltalán buszunkat így nem is valószínű, hogy elérjük. 

Nem elég a kaland? Akkor mondom tovább. Mélyen tisztelt AXA Biztosító, amit amúgy már nem így hívnak, csak elfelejtették mondani, pedig évek óta ügyfelük vagyok, az évek óta fizetett, egész világra kiterjesztett biztosításomról már több mint egy hónapja nem képes igazolást adni, majd tegnap közölték, hogy ja, adnak, angol nyelven, 1100 Ft ellenében. Szeretném? Tekintve, hogy többször kértem tőlük szóban és írásban, és nem küldték, és most benyögték ezt, azt mondom, hogy rohadjanak meg, inkább kötök máshol, de én ennek a bagázsnak egy kurva fillért nem vagyok hajlandó fizetni többet. Meg is írtam nekik, háromszor cenzúrázva, de a POFÁTLAN szót benne hagytam. Mert én olyan lázadó tipus vagyok. Viva la revolution.

Éééés ha még ez sem lenne elég: megkérdeztük a T. Légitársaságot, hogy ugye a jegyárban benne van a turistakártyánk (vízumunk) díja, de ezt akkor mikor és hol fogjuk megkapni, közölték, hogy a Kubába való beutazásunkkal kapcsolatban érdeklődjünk a nagykövetségen (köszi, nem ez volt a kérdés), valamint a honlapjukon, ahol amúgy csak Belgian citizen-ekre vonatkozó írást találtam, egyéb esetben forduljak a nagykövetséghez. Most nemazé', de a nagykövetség tudni fogja hogy a Jetair mikor és hogy ad nekem vízumot? 

Szóval... tizenöt nap van hátra, és itt tartunk. :D

Kis frissítőnek íme a témába vágó de valóban üdítő olvasnivaló: 8. NY-U-G-I!

2 megjegyzés:

  1. Én annyira örülök, hogy te mész és nem én :D De tényleg, mert így is élmény, és nem kerül semmibe ;) Izgulok én is, drukkolok, hogy minden összevágjon és egy hatalmas flash legyen az egész, hogy valóban feltöltődve érj haza. Na, de addig még beszélünk, mégha az élő nem is jött össze ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát a gyomorliftezés már most megvan... és ez csak fokozódik. na EZ az amiért imádom ezt az egészet. ;)

      Törlés