2014. november 14., péntek

Már csak ötöt kell aludni...

Jaaaa, zabszem, az van kérem szépen. Mert a biztosításból már kettő is van (megérett a bankváltás amúgy is) de még egyik sem küldött semmit, pedig mindkettő hétfő-kedden ígérte, hogy elsőbbségivel elküldik - igaz nem mondták hogy melyik nap adják postára, szóval még bármi lehet.

A t. légitársaságnál 5 eur/fő/út áron szerettünk volna fasza kis ülőhelyet foglalni (mert hely amúgy is lesz, ott ahová jut, de ennyit meg megér, hogy ott legyen, ahová mi szeretnénk). Megpróbáltam fizetni kártyával, kétszer, visszadobta, majd másik kártyával 1szer, visszadobta, erre jön sms, hogy terhelték a számlámat. Megnéztem, az első kártyámhoz tartozót is. Email ment, állítólag ma leveszik a kezüket az összegről - legyen így, még nem történt meg. A bank csak 30 nap terhelés után tudja feloldani. Csak hogy ne legyen minden zökkenőmentes. 

Aztán az is van még, hogy Utitársam talált egy jó kis céget, aki elvisz majd minket A-ból B-be (és lehet, hogy C-be is), egészen gördülékeny a levelezés Pedroval, és jókat írnak róla más utazók, én majd csak akkor írok bővebben, ha személyes tapasztalat lesz.

Kint élő magyar srác, aki az egyik kirándulásra szervezett nekünk fuvarost, szintén igen közlékeny, adott már pár jó tippet, illetve lehet, hogy viszünk neki pár dolgot, mint kés, villa... szóval ilyen hiányosságok vannak. Azért ez durva. De mesélt egy ismerős lány is tegnap, hogy voltak kint 5 éve, körutazáson, készültek sok költőpénzzel, de hát nem igazán volt mit venni, mert gyakorlatilag üresek a boltok. Szóval ilyen, aki nem szereti a rumot és a szivart, olcsón megúszhatja az utazást, így gondolom.

Szóval négyésfél nap még itthon, kezdek kicsit betojni. Mondjuk eléggé hiányzott már ez a félelemmel vegyes várakozás utazás előtt, az európai utak ugyan mindig nagyon emlékezetesek, de olyan gördülékenyen mennek, mondhatni pikpak egyszerű és kiszámítható minden, nem úgy mint most, és most határozottan úgy érzem, hogy jóóó ez a kis gyomorideg, na. 

Szóval bizti papírvárás, késvilla vétel, zenék töltése telefonra (hosszú lesz a 10+ óra az égben), egy dolgot elfelejtettem megvenni a drogériában (mermikormáskor lenne mikulás... nokomment), és pakolás, de az majd csak kedden. Nem tudom pötyögök-e még addig...

Ja, ha valaki követne radaron:

Nov. 19. 14:05  BUD-RTM HV6772
Nov. 21. 06:15  BRU-VRA JAF503
Dec. 5.   15:25  VRA-BRU JAF504
Dec. 7.   08:40  CRL-BUD W62282

2 megjegyzés:

  1. Átérzem! Nekem pontosan egy hét még, de már elkezdtem pakolászni!!! Majd dobj valami rövid üzit (írok gyorsan mailben elérhetőséget hozzá). Jó izgulást és készülődést és ha addig már nem beszélnénk, csodálatos nyaralást!!!

    VálaszTörlés