2014. október 8., szerda

42

Egyéb apróságok: Kubában semmi nem úgy van, ahogy azt elsőre gondoljuk. Nagyon megörültem annak, hogy majd ott is, még egyszer, tényleg utolsó utoljára láthatom a Buena Vistát koncertezni, de az nem úgy van, még akkor sem, ha az egyik neves havannai hotel úgy állítja. Az első lelkes info után, hogy igen, tényleg, és milyen napokon, rákérdeztünk, hogy meg tudják-e mondani, hogy mely tagok fognak zenélni, de ezt sajnos nem tudták megmondani, míg nem más forrásból kiderült, hogy ez általában úgy szokott lenni, hogy a régi bandából 1 tag az aki, a többit meg úgy hozzá gyűjtik, de ennél eredetibb előadást is láthatunk az ár töredékéért, akármelyik zenés helyen, vagy akár az utcán, a Malecónon is. 

Hálózati csatlakozó USA-szerű, 110V feszültséggel. Szereztem átalakítót, ami feszültséget ugyan nem alakít át, de pl a fényképező töltőjébe jó a 110, rá van írva. A telefonét nem tudom. A srác, akitől az átalakító van, azt mondja, nem számít, hogy nem alakít át feszültséget, attól még minden fog működni, ami nem forgómotoros, és oké, pl hajszárítót nem terveztem vinni, de a "biztos???"  kérdésemre az volt a válasza, hogy "hát... elvileg..." Köszi. :D Szóval most viszek valamit, ami vagy jó lesz vagy nem, de a fényképezőmhöz vettem pótakksit, valameddig elég lesz, aztán improvizálunk, ha gond lenne.

Úgy hírlik Kubában minden megtörténhet, no és mindennek az ellenkezője is.

2 megjegyzés:

  1. Szia, az átalakítóról. Ha jól értem, csak a dugasz formáját "adapterizálja" :-)
    Nekünk Mauritiuson volt 110 V és minde feltöltődött, de egyet meg kell mondanom, hogy fele olyan lassan. tehát ha csak egy ilyen átalakítód van és egy éjjel soránakarod a mobild, fényképezőakkut és még valami mást tölteni, igen nehézkes lesz, mert ami itthon 3 óta, az ott 6 órát vesz igénybe. Én vittem mini, összecsukható hajszárítót, az működött, de alig fújt és csak langyosat, szóval sok értelme nem volt.

    VálaszTörlés