2012. november 16., péntek

Andalúzia - tervek - 2010.07.24


Az A-terv meg is hiúsult azzal, hogy 1 nappal előbb repülünk, így kapásból a B-t írom le, ami tulajdonképpen egy irágyváltoztatással és egy sevillai városnézéssel másabb, mint az eredeti terv. Sevillát azért nem terveztem először, mert arra (az okosok szerint) minimum egy teljes nap kellene, mármint reggeltől estig, de jobb 2 (tehát 1 éjre megszállni ott), ez viszont 9 nap esetén Granada, Tabernas vagy Cordoba rovására ment volna. na de ne beszéljünk a múltról, lássuk mi vár ránk, legjobb reményeim szerint...

október 17. vas.: este8-körül landolás Madridban, előre foglalt (a honnan még kérdés) bérautó felvétele, irány Baeza (320 km, 5óra). ide az éjszaka közepén érkezünk, tehát kéne valami szállás hogy pár órát aludni is tudjunk, mert a következő nap húzós lenne enélkül, a katedrálison és a tranzitszálláson kívül mást nem tervezek ide.
18. hétfő: reggeli után a katedrális (fenti link) gyors körbejárása után irány Cordoba (280 km, 3ó), ahol ebéd és a Mezquita bebarangolása, éjszaka Cordobában.
19. kedd: reggeli után irány Sevilla (140 km, 2óra). Nagyon túlszervezni nem akarom, de éjszaka ott, és még másnap estig van időnk lófrálni, gyerkőcfüggő hogy mire jut majd időnk.
20. szerda: miután "meguntuk" Sevillát, mondjuk ebéd után, 3,5 órás autóút (280 km) vár ránk Marbella felé, ahová már lefoglaltam a szállást 5 éjszakára, egy gyönyörűséges csillivilli hotelben, extra-akciósan (75 000 Ft átszámítva, reggelivel! :-O)
21, 22, 23, 24: Marbella és környéke, pl Puerto BanusRonda és az ő gyönyörűséges arénájaSetenil,GibraltárTarifa (óceánpart!), de sok pihenéssel, szerencsére az említett városok viszonylag közel vannak Marbellához, és egy napba több is belefér. mondjuk most jut eszembe, hogy Sevilla és Marbella közt van Ronda, tehát útközben is megejthető, így többet tudunk pihizni Marbellán. mindegy, semmi nem fix (egyelőre), csak a repülőjegy és a marbellai szállás, szóval bármi más alakítható.
25. hétfő: reggeli után irány Tabernas és környéke (280 km, 4,5 ó), ha még bírja a hátsónk az autózást, mert Mini vagy Texas Hollywoodra azért kell idő.  Éjszaka valahol ott.
26. kedd: reggeli után irány Granada (150 km, 2,5 ó), délutáni foglalást próbálok majd időzíteni azAlhambrába (ajánlott előre, mert különben órákig kell állni a sorbani). Éjszaka Granadában.
26. szerda: indulás a Madridi repülőtérre (420 km, 6ó), baromi ráérősen, mert csak este 9körül indul haza a gépünk. esetleg Jaén vagy az Escorial még beleférhet, ha a családom még bírja. :)

Ha a program nem lenne elég sok, elég változatos vagy eléggé költséges, van még ötletem (vágyam, álmom, tervem... :D), méghozzá egy kis fürdőzés. Na nem aquaparkban... ;)
ahhoz képest, hogy a repjegy foglalásakor még azon agyaltam, hogy talán a Madridi pályaudvaron fogunk csövezni, szerintem nem is rossz. :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése