2012. december 22., szombat

Ράλλυ Ακρόπολις 2013?

igen, ez most a nagy dilemma. azt már eldöntöttük, hogy 2013-ban ismét Görögországba megyünk nyaralni, sőt az előzetes tervekkel ellentétben sajnos nem a szigetek felfedezését választjuk (tartunk attól, hogy sztrájk esetén 1-2 vagy több nappal is megnyúlhat a nyaralás, ami persze nem baj, csak azért több nap plusz költsége nem kevés...), hanem a szárazföldön barangolunk. ha pedig szárazföld, akkor nekünk a Peloponnészosz... 

kérdés még, hogy lesznek-e utitársaink. ha lesznek, akkor olyan útvonalat kell kitalálnunk, olyan programokat beleépíteni a nyaralásba, amikben nekünk már ugyan volt részünk, de a barátainknak még nem (eddig csak repülős-szigetes-utazási irodás utakon voltak), tehát több állomásos dolog lenne, ha viszont magunk megyünk, akkor is van A és B terv: az egyik szerint az Acropolis Rally (vb futam) idejéhez és helyszínéhez igazodnánk, a másik szerint pedig talán véégre egyszer tengerparton, mi több, Hellász földjén tölthetném a születésnapomat. 

a rally mellett szól az esemény maga, na meg az, hogy egy hónappal korábban van, tehát hamarabb eljön a várva várt utazás, szebb a növényzet, általában olcsóbb a szállás, kevés a turista. a nyár folytatásában itthon is lehet még menni ezer felé, balatoni kempingezős nyaralás vagy bármi, illetve talán őszre is nagyobb eséllyel jön össze még egy utazás (mivel több időnk lesz rá gyűjteni).

a születésnap mellett pedig pont az utazást megelőző időszakban tudnánk több pénzt spórolni, viszont 1 hónappal később indulhatnánk útnak... és egy rég vágyott dolog teljesülne: tengerparton ünnepelhetnék. bár így végiggondolva azt hiszem mégis ez a kevésbé fontos dolog. :)

2 megjegyzés:

  1. Idén akkor már eleve kempingeket néztek görög honban is? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, bázisnak azt, de szükség lesz 1-2 (-3?) tranzitszállásra is, mármint szilárd falazatúra. ez attól is függ majd, hogy ki tart velünk, illetve hogy mikor megyünk.

      Törlés