2012. október 22., hétfő

2006. március 11., szombat


Tegnap utaztunk. Ezúttal csak egy rövid kirándulás volt... Bécsbe. :)
A terv a következő volt: korán reggel indulás, délelőtt shopping, 1-2 óra körül ebéd, majd délután egy jó nagy séta a városban. Ebből az lett, hogy a vásárlás, nézelődés és az ebéd eléggé elhúzódott, az útitársaink elfáradtak, ezért a városnézés számukra csak autóval volt elképzelhető - sajnos. persze így sem maradtunk le a város legszebb részeiről: a Stephan's dóm gyönyörű még akkor is, ha csak elsuhanunk mellette, valamint az operára és a többi nevezetességre is csak 1-1 pillantást vetettünk, hogy megmutathassuk az Öcséméknek: ide fogunk még jönni tavasszal is.
A Parlamentre természetesen több időt szenteltünk. :)

Sajnos nem a legjobb kép, de mentségemre legyen mondva, már szürkület volt. ez után még elautókáztunk a Városháza előtt (a képen a háttérben látszanak a tornyai), majd egészen a Praterig, onnan végig vissza a Duna partján, és jöttünk hazafelé.

Összefoglalás: összesen kb 500 km-t autóztunk, az üzemanyag és az autópályadíjak összesen 10 000 Ft-ból megvolt. Kajára fejenként 5 eurot költöttünk (óriási szelet rántott husi, sült krumplival, salátával és üdítővel), persze reggelire vittünk szendvicseket. Egyéb pénzköltést fölösleges leírni, mert ez ugye attól is függ, hogy ki mennyit akar költeni, de azt mondom hogy shopping nélkül egy 4 fős családnak a bécsi városnézés 15 ezer ft-ból megúszható. ehhez még jönnek belépők, bár ez attól függ, hogy ki hová szeretne bemenni. ha sehová sem szeretnénk belépőt fizetni, akkor is megéri útnak indulni, mert rengeteg olyan nevezetessége van a városnak, amiért nem kell fizetni és megéri megnézni. 1-2 hónap múlva azt hiszem újra útra kelünk, akkor a vásárlás kihagyásával és Schönbrunn beiktatásával megdobjuk ugyan a költségvetést, de a schönbrunni kastély felejthetetlen élmény, még akkor is, ha az ember harmadjára nézi meg. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése