2013. január 1., kedd

kegyelemdöfés :)


ha valami olyan uticélt szemelek ki, ami A-nak kevésbé fekszik, próbálok olyan dolgokat keresni, amikért odavan, és beiktatni az útba. ez ügyben most keresnem sem nagyon kellett, megnéztem ma pár autóval-Svédországba úti beszámolót. rá vagyunk kattanva a különleges hidakra és az alagutakra is, és mintegy véletlenül pont útba is esik egy különlegesség. első ránézésre nem nagyon értettem, hogy ezt most hogy... mint egy zsákhíd (zsákutca után szabadon), út a semmibe? vagy hogy?



aztán persze hamar meglett a titok nyitja:

"Maga a híd a két part közötti távolság mintegy felét teszi ki, 7845 méteres hosszúságával Európa leghosszabb közúti-vasúti hídja. A maradékot a Peberholm nevű mesterséges sziget (4055 m), az onnan a dán oldalra vezető alagút (4050 m) és a dán oldalon létesített mesterséges félsziget (430 m) hidalja át." 
forrás: Wikipédia

a poén az, hogy kerülni sem kell miatta, egyszerűen tényleg arra vezet majd az út! csúcs! :)
még hogy nem vágyik északra. hahaha. :))

3 megjegyzés:

  1. Így a levegőból tényleg vadul néz ki. :-) ekem is kellene neki egy meglepi utat Dubaiba, ami egy fikarcnyit sem érdekli, de oda jár nemetrendszerint az A380-as, ha azzal mennénk, biztosan jönne. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. na hát Dubai nekem gyenge pont, mennék az A380 és maga Dubai miatt is, de a másik felemet egyik se mozgatja annyira, hogy tervbe vegyük. menjünk együtt! :D

      Törlés
  2. Oké, rendben, de igazából Dubai engem sem izgat, én csak az A380-as miatt csinálnám az egészet :-)

    VálaszTörlés