2013. január 3., csütörtök

metrózva...

egy egész napos program lehet bemetrózni (mondjuk kapásból a szerdai napon) a Sagrada Familiáig (van ilyen metrómegálló, átszállás nélkül lehet menni szinte a szállástól). a templomtól "visszafelé" 2 km-re van a Casa Milá és a Casa Battló (Gaudí-házak), vagy a kórház a másik irányba, ezeket csak kívülről néznénk meg.  (Flögi: Sagrada F. jegy foglalható a neten, így elkerülhető a sorbanállás!)

Tibidabo: siklóval lehet feljutni a hegyre, ami már tulajdonképpen a városon kívül fekszik, és észvesztő onnan a kilátás. az 517 méteres hegyen van egy régi vidámpark, egy múzeum és egy templom, valamint egy Krisztus-szobor.

Güell Park: Gaudí alkotása, az UNESCO világörökség része, tulajdonképpen egy kertváros. szerintem simán elmegy rá egy egész délelőtt, mással nagyon nem kombinálnám, estére a Rambla-sétát tenném még az aznapi programba. ez is elérhető a szállásunktól könnyedén: csak egy metróvonalat kell használni, és pár perc séta a megállókig.

a Montserrat lehet, hogy kitesz egy egész napos kirándulást, ami mellé már csak egy esti mágikus szökőkút és vacsora fér bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése