2013. január 21., hétfő

szösszenetek az utazásról


  • hogy a beszállókártyán és az úti okmányon milyen név szerepel, senkit nem érdekel. oké, ez így túlzás, de ha mondjuk van 4 neved, amiből csak 2 van a besz.kártyán, az épp elég. egyébként csak darabra nézték, először hogy van-e annyi személyi igazolvány ahány besz.kártya, majd pedig hogy van-e annyi besz.kártya, mint utas.
  • ha egy fapados járaton szeretnénk, ha egymás mellett - de legalább egymás közelében - ülne a család, nem árt idő előtti előtt kiérni a repülőtérre. 
  • a budapesti repülőtéren vetkőztetés és csecsemőmotozás (!!!) is volt, és bele is kellett inni a gyerekek innivalójába, bizonyítván hogy valóban innivaló van a kulacsokban. külföldi reptereken ezt jóval lazábban kezelik, pl mennyiségre is +1 kézipoggyászunk lett a hazaútra, 3 gyerekre 4 kulacsnyi innivalóval, csak rákérdeztek hogy az a gyerekeké? igen. és mehettünk tovább.
  • Barcelonában klasszisokkal előttünk járnak tisztaság, tömegközlekedés, akadálymentesítés tekintetében (is). 
  • gyermekeknek is lehet izgalmas a 4 napos városnéző túra, ha van elegendő játszótér, lift, mozgólépcső, metró, vonat, kergetni való galamb vagy sirály, különleges kukás- vagy motorszállító autó útközben. :)
  • Spanyolországban a 8 óra nem reggel, hanem hajnal. de nagyon.
  • Barcelonában ha futsz egy, a megállóból már elindult (!) busz után, simán megáll és kinyitja az ajtót, hogy felvegyen, sőt megvárja míg leülsz, és ráérsz út közben rendezni a jegyet. 
  • kora reggel is van akciós, isteni finom péksüti, vagy kávé+pékáru kedvezményes áron, nemcsak este az, ami megmaradt. ;)
  • volt egy olyan érzésem, hogy aki dolgozik, az nem spanyol/katalán, illetve aki spanyol/katalán, az nem dolgozik. 
  • sok nem spanyol/katalán dolgozott azon, hogy pl az utcák mindenhol tiszták legyenek, a kukák mindig üresek, és a boltokban kiszolgáljanak. többek között pl egy bangladeshi férfi és egy chilei néni. 
  • VAN olyan, hogy telefonboltos utca.
  • szerintem Gaudit egyszer elrabolták az ufók.
  • náthásan nem jó repülőn utazni, mert a fel/leszálláskor nemcsak enyhén dugul a fül, hanem aztán még napokig recseg-ropog. :-I
  • induláskor mindig azt mondom, hogy többet repülővel sehová, hazaérkezéskor pedig már nézem is a repjegyárakat, hogy hová-mennyiből legközelebb. :)

4 megjegyzés:

  1. Igen, ezen én is mindig bosszankodom, hogy a bud. reptéren még a hajcsatom is kiszedetik, míg a németeknél az óra is maradhat. Meg beleteszik a kézipoggyászt abba a méret-keretbe, míg sehol a világon eddig máshol ezt nem csinálták, de Budapesten ezeket nagyon betartják.

    VálaszTörlés
  2. Ez most érdekes volt :-)
    - Lindát motozták a múltkor, de most a pénz a zsebemben maradt és nem sípolt a kütyü :-)
    - az innivalót BUD-on sokkal szigorúbban veszik valóban, bár most BCN-ben az alig 1 dl-t is ki kellett öntenem; gyereknek maradhatott decemberben
    - tisztaságot és minden egyebet osztok. Aki azt mondja, hogy BUD hasonló, az óriásit téved :-)
    - Barcelonában még reggel 9 is hajnal volt - szerintem :-)
    - a múltkor én is azt mondtam, mikor fél óráig baromira rázott a gép, de aztán én is így voltam mint Te, hogy néztem, hová menjek legközelebb :-D Ez már csak így van....
    De ugye nem rázott nagyon???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ja nem, nem a rázás miatt, hanem ez a para itthontól a gépig, hogy tuti minden megvan-e, tuti minden stimmel-e, tuti odaérünk-e. ilyen dilemma kocsinál ninsc. nem baj ha 10 perccel később indulunk, nem baj ha valamiért vissza kell fordulni... no stressz. :)

      Törlés
    2. ja, már értem :-) Na nálam a ráz vagy nem ráz para szokott csak lenni :-D

      Törlés