2013. január 11., péntek

4, alakulunk

minden napra egy mese alapon ma az utasbiztosítást kötöttük meg. a kényelmi szempont vezérelt: van egy kedves ismerős, aki házhoz  jön, megköti, befizeti az amúgy sem drága, mégis szükségszerű utazási kelléket, amire eddig ugyan soha nem volt ténylegesen szükség (a jövőben se legyen!), de biztos ami biztos alapon azért mégis kötünk. választani egyébként úgy szoktam (kategóriát), hogy megnézem hogy a csomagok közül hol van az a váltás, ahol az egyik még nem fizet dolgokra, a másik már fizet, mert ha gáz van, akkor tulképp nem az a lényeg hogy x vagy x+1 összeget fizet, hanem, az, hogy valami legyen. pl most az optimum csomag fedezi azt, hogy ha bármi miatt korábban haza kell jönni, vagy tovább kell maradni, akkor állják a költségeket (bizonyos mértékig), a minimum semmi ilyesmire nem fizet, annyival viszont nem olcsóbb, hogy ennek tudatában megérje azt kötni. na félre a sok mondattal, biztosítás megkötve.

annak azért majd lehet hogy utánanézek, hogy ha jól tudom, van ilyen menőmanóknak való biztosítás, ami egész évre szól, és ha már "csak" kétszer is utazik az ember, megéri azt kötni. 

1 megjegyzés:

  1. A bankkártyákhoz lehet utasbiztosítást kötni, évente terhelik, és nem kell vacakolni utazásonként. Ha meg valami extrém helyre mentek, akkor kötni kell mellé kiegészítő biztosítást (sí, búvár pl.). vagy másra gondoltál? üdv,Szilvi

    VálaszTörlés