2014. június 25., szerda

Már csak 8-at kell aludni...

...és jön az, amiről még nem írtam: két kerékre pattanva körbemotorozzuk az Isztriát A-val.

Történt ugyanis, hogy azt kértem szülinapomra (még egy jópár évvel ezelőtt, de ami késik nem múlik alapon), hogy láthassam a tengert. Mármint szerencsére szoktam én azt látni minden évben, sőt van hogy többször, vagy többféle tenger is az utunkba kerül, de a születésem napján, hiába van az nyár közepén, még nem igazán sikerült összehozni a dolgot. Nem kell nekem sem torta, sem más egyéb, csak a tenger sós illata. Terveztünk A-t, B-t és C-t is idén, de idő- és pénz híján családilag a klasszikus hosszú nyaralás sajnos nem fog összejönni, de egy isztriakerülős motorozás felnőtt résztvevőkkel viszont igen.

Az ötlet tehát a szülinap volt, meg az, hogy kettesben menjünk, mert olyan már ezeréve (na jó, 6) nem volt, tehát akkor miért is ne motorral? Az a nevezett félsziget közel van (ezer kilométeren azért bőven szétülnénk a hátsónkat, itt a max táv egy napra csak 530 lesz), valamint klasszikus hosszú nyaralás helyszínéül nem választanánk, épp ugyanezért. Pulát, Rovinjt és a többi szépséget azonban már régóta szeretnénk meglátogatni, így belecsapunk a lecsóba: 4 nap alatt körbejáruk amit lehet, és ahol ránk esteledik, ott hajtuk álomra a fejünket. 

Az ötlet olyannyira megtetszett a kétkeréken járó ismerőseinknek, hogy adunk a romantikának és legalább négyen megyünk, de lehet, hogy csatlakoznak még, majd meglátjuk. Autópályákat kerülve a következő az utiterv:


Nagyjából úgy néz ki a dolog, hogy Opatija alá szeretnénk lejutni az indulás napján, ez jövő csütörtök. Kora estére odaérünk, igazából csak világosban fogunk motorozni, és azért ez nem úgy van, mint a kocsikázásnál, hogy tankolni sem kell megállni ekkora távon, hanem az üzemanyag töltés mellett az embernek sem árt kétóránként más pózt felvenni, mint a motoronülős. :) Szóval Opatija alatt valahol keresnénk egy szállást 1 éjszakára, este még csobbanás, vacsi, másnap kényelmes indulás a következő városokba, ezek többnyire egyórás távok, és minden helszínen 1-2 óra sétával, fagyi-kávé-kaja kombóval ütnénk el az időt. Második éjszaka még a horvátoknál, este természetesen strand és tán' némi sörözés, majd a kovetkező nap irány a szlovén Piran, ahol fagyi és séta a kötelező program, utána pedig mindenképpen Olaszországban ebédelnénk (és fagyiznánk, kávéznánk természetesen :P), hogy utána feltöltődve vehessük célba a Bled-i tó vidékét. Ott éjszakáznánk, majd vasárnap reggel-délelőtt kelnénk útra hazafelé.

Csomagolás-teszt folyamatban, a rám kiszabott túradoboz kisebb, mint egy kézipoggyász méret a fapadoséknál, szóval kapjam össze magam. :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése